Kajian menunjukkan pigment anthocyanins ini membantu kesihatan mata, membaiki memori, anti-radang, mengelakkan serangan jantung dan membantu mengawal berat badan. Lobak ini penuh dengan khasiat dan kerana itulah Vivix dihasilkan dengan menggunakan lobak unggu sebagai bahan UTAMA.
Lobak oren yang kita makan hari ini merupakan hasil
campuran daripada lobak putih dan kuning.
Jom kita lihat kelebihan lobak ungu ini secara keseluruhan.
1. Anti Oksidan
Purple carrot ini bersifat lebih anti oksida berbanding carrot biasa. Anti oksida ini berfungsi untuk melindungi sel badan kita dari ‘berkarat’ yang seterusnya meleret kepada macam-macam penyakit.2. Anti Radang (Anti-Inflammatory)
Purple carrot ini mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi.3. Anti Carcinogen
Sifat anti carcinogen purple carrot membantu mengurangkan risiko kanser. Bagi pesakit kanser, lobak ungu ini boleh membantu tubuh untuk melawan kanser.4. Antiviral, Antiseptic & Antimicrobial
Purple carrot sangat bagus melawan virus dan bakteria yang mudah berjangkit dan merebak seperti flu, campak dan jangkitan dalaman seperti jangkitan di salur kencing, mulut dan perut.5. Vitamin A
Dos Vitamin A yang tinggi di dalam purple carrot adalah sangat bagus untuk mengelak arteri tersumbat dan secara tidak langsung mengelak penyakit stroke. Purple carrot juga kaya dengan Vitamin B, C dan vitamin E , yang bagus untuk merendahkan bacaan kolesterol.ha...banyakkan kelebihan dia? termasuk lagi akar dan jus karot juga ada kelebihan. jadi tak rugi jika anda membeli vivix kerana dalam sebotol vivix anda akan dapat pelbagai khasiat =)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan